Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ερώτηση σχετικά με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στον Τυρό.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

"Φιλόδημοι Πολίτες"




Ταχ. Δ/νση: 223 00 - Λεωνίδιο.
Τηλέφωνο: 6979685948 (Ι. Μαρνέρης)
Email: filodimipolites@gmail.com
30/10/2019 

Ερώτηση:
Του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Μαρνέρη,
επικεφαλής της παράταξης «Φιλόδημοι Πολίτες», σχετικά με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στον Τυρό.


Προς
Τον Πρόεδρο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
(μέσω του email: sliakas@notiakynouria.gov.gr). 

Σε ανάρτηση (22-10-2019) στο tyrosnews.gr, με τίτλο «Τέλος εποχής για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Τυρού», αναγράφηκαν:

#Τέλος εποχής για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Τυρού αφού από 1 Νοεμβρίου αναστέλλει την λειτουργία του.
Η διοίκηση της Εθνικής στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του δικτύου της και την μείωση του προσωπικού έχει αποφασίσει την αξιολόγηση των 380 καταστημάτων της, με πρόθεση να σταματήσει την λειτουργία ορισμένων από αυτών και ένα από αυτά ήταν το υποκατάστημα του Τυρού το οποίο λειτουργεί από το 1993.
Η είδηση έγινε γνωστή με μια ανάρτηση ανακοίνωσης, που αναφέρει ότι από 1 Νοεμβρίου η Τράπεζα βάζει λουκέτο και οι εργασίες του θα μεταφερθούν στο κατάστημα 'Άστρους.
Δυστυχώς οι 1800 μόνιμοι κάτοικοι του Τυρού και επισκέπτες που τους θερινούς μήνες πενταπλασιάζουν τον πληθυσμό μας θα πρέπει να εξυπηρετούνται από τις τράπεζες του Λεωνιδίου και του Άστρους.
Σίγουρα μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει με τους ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το internet banking.
'Όσο  για την παραμονή του ΑΤΜ δεν έχει γίνει κάτι γνωστό αλλά πιστεύουμε πως θα μεταφερθεί σε νέα θέση, εδώ θα πρέπει να πούμε πως η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να βοηθήσει ώστε στην κεντρική πλατεία Τυρού να κατασκευαστεί ένας χώρος στον οποίο θα μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια ΑΤΜ της Εθνικής και άλλων τραπεζών.
Η πρόταση είχε γίνει και παλαιότερα και είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και των τουριστών#. 

Στην ανοικτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Τυρού προς την Εθνική Τράπεζα, όπως αυτή αναρτήθηκε σε tyrosnews.gr & leonidion.gr (23 & 24/10/2019 αντίστοιχα), αναγράφηκαν:

#Αξιότιμοι κύριοι της διοίκησης της ΕΤΕ
Όπως ήδη γνωρίζετε, στη Δημοτική Ενότητα ΤΥΡΟΥ του Δ. Ν. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, λειτουργεί ένα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Τράπεζας σας, το οποίο σημειωτέον λειτουργεί μονοπωλιακά λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένα υποκατάστημα άλλης τράπεζας.
Για λόγους τους οποίους αδυνατούμε να κατανοήσουμε ως τοπική κοινωνία έχετε ήδη αποφασίσει το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος.
Εκφράζουμε την αντίθεση και την αγανάκτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
Η ευρύτερη τοπική κοινωνία στήριξε την Τράπεζα σας εδώ και αρκετά χρόνια, το δε κόστος συνέχισης της λειτουργίας του συγκεκριμένου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ είναι για την Τράπεζά σας ασήμαντο.
Η συγκεκριμένη απόφασή σας είναι άδικη και επιζήμια για τον τόπο μας, γιατί δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της τον άνθρωπο και το δικαίωμά του να έχει πρόσβαση στο Τραπεζικό Σύστημα, ειδικά δε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Ταυτόχρονα, είναι επιζήμια καθώς στη Δημοτική Ενότητα Τυρού ανήκει πάνω από το 50% της τουριστικής υποδομής του Δήμου Ν. Κυνουρίας.
ΞΕΚΑΘΑΡΑ λοιπόν με την ενέργειά σας αυτή καταδικάζετε τον ΤΥΡΟ και την ευρύτερη περιοχή σε Τραπεζική απομόνωση. Για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας θα πρέπει να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να μεταβούν στο πλησιέστερο υποκατάστημά τράπεζας.
Αξιότιμοι κύριοι
Εκφράζοντας την ισχυρή θέληση της τοπικής μας κοινωνίας σας καλούμε να εξετάσετε εκ νέου την απόφαση σας#.

Σε συνέντευξη στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (εκπομπή «επί της ουσίας», 23/10/2019, Δ. Μανιατάκος & Μ. Αρτόπουλος/δημοσιογράφοι) για το θέμα της Εθνικής Τράπεζας Τυρού που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τυρού Μιχάλης Σωτηρόπουλος, ακούστηκαν: 

#Τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι του Τυρού όσο και οι επισκέπτες -μιας που μιλάμε για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή- θα πρέπει για μια απλή συναλλαγή να πηγαίνουν στο Λεωνίδιο.
Ποια είναι τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας; Μόνο το ενοίκιο είναι και οι δυο υπάλληλοι. Θα ήθελα κάποιος υπεύθυνος να μου πει τι γλυτώνει η τράπεζα με το να κλείσει το υποκατάστημα της στον Τυρό;
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο υποκατάστημα τράπεζας.
Για να κάνει κάποιος μια απλή συναλλαγή, θα πρέπει πλέον να πηγαίνει στο Λεωνίδιο. 
Η τράπεζα δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί μας. Εγώ το πληροφορήθηκε χτες. Κόλλησαν ένα έγγραφο στην πόρτα της τράπεζας, ότι κλείνει. Σήμερα θα ξεκινήσω επαφές για να μάθω τι έχει γίνει», δήλωσε μεταξύ άλλων. Αναφορικά με το εάν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του ΑΤΜ στην κεντρική πλατεία, ο κ.Σωτηρόπουλος, δήλωσε: «Υπάρχει δυνατότητα να μπουν ΑΤΜ σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει αίτημα από την τράπεζα. Θα απαιτήσουμε από την τράπεζα να γίνει αυτό"».
Τέλος τόνισε: «Δεν υπάρχει λογική. Το καλοκαίρι έχουμε 6.000 ανθρώπους, χωρίς αστυνομία και τώρα χωρίς τράπεζα.
Φτάσαμε στο 2019 και όλη η Νότια Κυνουρία έχει εφτά αστυνομικούς.
Πάλι καλά που τουλάχιστον το κτίριο του ιατρείου Τυρού είναι υπερσύγχρονο και έχει κάθε μέρα γιατρό»#. 

Σε ανάρτηση (29/10/2019) στο leonidion.gr με θέμα «Έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Τυρό», διαβάζουμε:

#Τίτλοι τέλους σήμερα για το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Τυρό, που κατέβασε ρολά και πλέον ο κόσμος καλείται να εξυπηρετηθεί μέσω Internet Banking, από το μηχάνημα ανάληψης (ΑΤΜ), το οποίο παραμένει μέχρι νεωτέρας στον ίδιο χώρο ή τα υποκαταστήματα του Λεωνιδίου και του Άστρους#. 

Στην σημερινή (30/10/2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρόεδρε, έχεις συμπεριλάβει από 25/10/2019 και 9ο θέμα με τίτλο «Περί της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στον Τυρό (Εισηγητής: Σωτηρόπουλος Μ.). 

Ερωτάσαι λοιπόν Πρόεδρε,
επειδή όπως φαίνεται ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο χωρικός Αντιδήμαρχος γνωρίζουν:   

«Mήπως εσύ γνωρίζεις για ποιον επί πλέον λόγο (πέρα δηλαδή από αυτούς που προβάλλει η ΕΤΕ)
 έπαυσε να λειτουργεί το υποκατάστημα της ΕΤΕ στον Τυρό»;



Ο ερωτών
Ιωάννης Μαρνέρης
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.