Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ερωτήσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

"Φιλόδημοι Πολίτες"



Ταχ. Δ/νση: 223 00 - Λεωνίδιο.
Τηλέφωνο: 6979685948 (Ι. Μαρνέρης)
Email: filodimipolites@gmail.com

12/02/2020



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Σ
με αίτημα ν’ απαντηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 



(1η) Ε ρ ώ τ η σ η


Προς
Τον Δ.Σ & Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλία Μάνο.
Κοινοποιείται:
Πρόεδρο Δ.Σ Νότιας Κυνουρίας κ. Βασίλειο Σαλάκο.


Θέμα: Λιμάνι Πλάκας Λεωνιδίου.

1). Σε ανάρτηση (28/06/2019) στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, από Δελτίο Τύπου του www.ppel.gov.gr, αναγράφονται επί λέξει τα εξής:

*Δημοπρατήθηκε με υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, το μεγάλο έργο του λιμανιού της Πλάκας Λεωνιδίου, προϋπολογισμού 5,6 εκατομμυρίων ευρώ.

«Δημιουργούμε ουσιαστικά ένα νέο λιμάνι στο Λεωνίδιο, σε μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου. Επενδύουμε στρατηγικά σύμφωνα με το σχεδιασμό μας και δίνουμε ώθηση στην οικονομία και δυναμικές αναπτυξιακές προοπτικές στη Νότια Κυνουρία. Αυτό είναι το ορατό αποτέλεσμα της πολιτικής μας και αυτό ανήκει στους πολίτες της Πελοποννήσου», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης»*.

2). Σε ανάρτηση (24/06/2019) στο «Καλημέρα Αρκαδία», αναγράφονται επί λέξει και τα παρακάτω: «Στις 5 Ιουλίου 2019 θα ανοίξουν οι προσφορές για τα έργα προστασίας του λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου, που δημοπράτησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 5.580.000 €. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου θα είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσαι κ. Σύμβουλε & Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Κυνουρίας:

«Έχουν ανοίξει οι προσφορές;
Έχει κατακυρωθεί αποτέλεσμα;
Έχει υπογραφεί σύμβαση κατασκευής;».



(2η) Ε ρ ώ τ η σ η



Προς
Τον Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας & Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο
Κοινοποιείται:
Πρόεδρο Δ.Σ Νότιας Κυνουρίας κ. Βασίλειο Σαλάκο.


Θέμα: Καταδυτικό Πάρκο Τυρού.

Στο από 05/02/2020 δελτίο τύπου της Π.Ε Αρκαδίας, με θέμα «Συνάντηση Περιφερειάρχη - Αναπτυξιακής Πάρνωνα για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού», όπως το δελτίο αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναγράφονται επί λέξει τα παρακάτω:

«Το καταδυτικό πάρκο στον Τυρό αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσίκατο, ο οποίος είναι πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ. Στην εν λόγω συνάντηση, παρόντος και του διευθύνοντα συμβούλου της Αναπτυξιακής Μαρίνη Μπερέτσου, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υπάρξει από κοινού προσπάθεια για την υλοποίηση και λειτουργία της συγκεκριμένης δράσης, η μελέτη για την οποία έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια.

“Η Νότια Κυνουρία πρωτοπορεί σε αθλητικές δράσεις, όπως η αναρρίχηση και η πεζοπορία και ελπίζουμε γρήγορα να συμβεί το ίδιο και στον καταδυτικό τουρισμό’’ σημείωσε ο Περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση».

Με δεδομένη την χωροθέτηση και την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου, όπως προκύπτουν από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ερωτάσαι Δήμαρχε:

«Ποιο ακριβώς είναι το πλαίσιο υλοποίησης και λειτουργίας του καταδυτικού πάρκου στον Τυρό, στο οποίο αναφέρεται το δελτίο τύπου της Π.Ε Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου;».


(3η) Ε ρ ώ τ η σ η


Προς
Τον Αντιδήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Θεόδωρο Ευσταθίου.
Κοινοποιείται:
Πρόεδρο Δ.Σ Νότιας Κυνουρίας κ. Βασίλειο Σαλάκο.


Θέμα: Μελέτες για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κοσμά.


Στην δημοτική περίοδο 2011-2014 ανατέθηκε, κατόπιν αιτήματος του τότε Τοπικού Συμβουλίου και η εκπόνηση των μελετών της Δ.Ε Κοσμά με τίτλο

1) «Μελέτη περιβαλλοντικής αδειοδότησης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων ΔΕ Κοσμά» και

2) «Μελέτη δασικής οδού σύνδεσης αγροτικής οδού και θέσης εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Δ.Ε Κοσμά».

Με δεδομένες τις σχετικές συμβάσεις αλλά και τις σχετικές πληρωμές που έχουν διενεργηθεί από τον Δήμο, ερωτάσαι Αντιδήμαρχε:

«Σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκονται σήμερα οι παραπάνω μελέτες;».


Ο ερωτών

Ιωάννης Μαρνέρης (Δ.Σ) / Επικεφαλής της Παράταξης   


author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.