Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Έργα διευθέτησης & απορροής όμβριων, λιμενικά έργα, προστασία ακτών



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
"Φιλόδημοι Πολίτες"

Ταχ. Δ/νση: 223 00 - Λεωνίδιο.
Emailfilodimipolites@gmail.com
17/10/2019



Αίτηση:
Του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Μαρνέρη,
επικεφαλής της παράταξης «Φιλόδημοι Πολίτες».



Προς
Τον Πρόεδρο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
(μέσω του email: sliakas@notiakynouria.gov.gr).



Θέμα 1ο: Έργα διευθέτησης & απορροής όμβριων.

Είναι γνωστό σε όλους μας το μεγάλο πρόβλημα στον κάμπο του Λεωνιδίου αλλά και τα προβλήματα στην παραλία Τυρού & Σαπουνακαίικων, εξ αιτίας της έλλειψης έργων διευθέτησης και απορροής των όμβριων.
Αφού τονίσω ότι κατά την άποψη των γεωργών μας στο Λεωνίδιο η αντιμετώπιση του προβλήματος στον κάμπο επείγει και αφού σας ενημερώσω ότι για την διευθέτηση και την απορροή των όμβρων του λόφου «Κάστρο» της Παραλίας Σαπουνακαίικων είχε παλαιότερα εκπονηθεί μελέτη (Πέππας - Πολιτικός Μηχανικός / μελετητής υδραυλικών έργων), η οποία προφανώς ευρίσκεται στο αρχείο του Δήμου Τυρού και είναι χρήσιμη, σας ζητώ να θέσετε τα παραπάνω θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Θέμα 2ο: Λιμάνι Πουλίθρων. Λιμενοβραχίονας Φωκιανού.

α. Είναι κοινή πεποίθηση ότι το λιμάνι των Πουλίθρων χρειάζεται αναβάθμιση, ώστε να παρέχει όλες τις εξυπηρετήσεις στους χρήστες του.
β. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στον Φωκιανό χρειάζεται ένας λιμενοβραχίονας.
Σας ζητώ λοιπόν να θέσετε τα παραπάνω θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για την εκπόνηση των σχετικών μελετών.


Θέμα 3ο: Προστασία ακτών από την διάβρωση.

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε η διάβρωση των ακτών μας κυρίως στον Λάκκο  Λεωνιδίου - στην Παραλία Τυρού & Σαπουνακαίικων και στο Λιβάδι εξελίσσεται σε πολύ μεγάλο πρόβλημα, που πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί.
Αφού σας ενημερώσω ότι για το πρόβλημα της διάβρωσης στην ακτή του Λάκκου Λεωνιδίου άποψη έχει και ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Καραμπάς (επισκόπηση 2012) καθώς και ότι για την προστασία της ακτής της Παραλίας Τυρού - Σαπουνακαίικων από την διάβρωση έχει εκπονηθεί προμελέτη (2003, Μαριλένα Φράγκου - Πολιτικός Μηχανικός / μελετήτρια λιμενικών έργων), σας ζητώ να θέσετε το παραπάνω θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Ο  Αιτών

Ιωάννης Μαρνέρης
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.