Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Χαιρετισμός Γιάννη Μαρνέρη στην εκδήλωση για την Τουριστική Ταυτότητα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας


Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι προικισμένος από την φύση, την ιστορία του και τους ανθρώπους του! Είναι καταξιωμένος τουριστικός προορισμός! Οφείλει να έχει δημιουργικές αναζητήσεις και να σχεδιάζει το μέλλον. Ν’ ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και να πρωτοπορεί. Ν’ αξιοποιεί τους διαθέσιμους πόρους - τα διαθέσιμα προγράμματα & μέσα για την ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής οικονομίας. 

Χαιρετίζουμε την σημερινή εκδήλωση. Την στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε αυτήν, προκειμένου να γνωρίσουμε την άποψη των εισηγητών για την υφιστάμενη κατάσταση των τουριστικών υποδομών μας. Για το προτεινόμενο απόθεμα βιόσφαιρας του όρους Πάρνωνα. Για τα «ξενοδοχεία ποδηλατικού τουρισμού». Για το αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου - το καταδυτικό πάρκο Τυρού και τον περιπατητικό τουρισμό ως μοχλούς ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Για την στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Νότια Κυνουρία.

Το επόμενο βήμα κατά την γνώμη μας, είναι μία σύγχρονη - ολοκληρωμένη «μελέτη τουριστικής ανάπτυξης» για όλες τις ήπιες μορφές συμβατικού και εναλλακτικού τουρισμού που χωράνε στον τόπο μας και στο περιβάλλον μας, στην οποία ειδικό κεφάλαιο θα έχουν η πολύτιμη συνέργεια του πρωτογενή τομέα μας και η συμπλήρωση των δημοσίων υποδομών που μας λείπουν. 

Για την μελέτη τουριστικής ανάπτυξης στην χερσαία και στην θαλάσσια περιοχή μας, όπου ζουν η κοινωνία μας και το οικοσύστημά μας, η πρόταση που είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε έχει άξονα την προστασία του περιβάλλοντος με την αειφόρο χρήση του και την προώθηση της ισορροπημένης σχέσης μεταξύ του ανθρώπου και του αποθέματος βιόσφαιρας του Πάρνωνα & του Μυρτώου.




Γιάννης Μαρνέρης
Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της παράταξης
«ΦΙΛΟΔΗΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.