Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Προϋπολογισμός & Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης Δήμου Νότιας Κυνουρίας έτους 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

"Φιλόδημοι Πολίτες" 



Προϋπολογισμός & Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης
Δήμου Νότιας Κυνουρίας έτους 2020.
(Τοποθέτηση Παράταξης).


Ο δημοτικός προϋπολογισμός για το οικον. έτος 2020, όπως τον εισηγήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή, καταρτίστηκε από την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής και μας παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο, είναι καταψηστέος, διότι:
  • Υπηρετεί πλημμελώς τις δημοτικές αρμοδιότητες (άρ. 75 Ν.3463/2006 όπως ισχύει), την καθημερινότητα των πολιτών, την φιλοξενία των επισκεπτών.
  • Αγνοεί ακόμη και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης να χρηματοδοτεί τουλάχιστον την συντήρηση και την επισκευή των έργων της - των υποδομών της - των δικτύων της - των εγκαταστάσεων της  - της ακίνητης περιουσίας της. Να στηρίζει τουλάχιστον την δημοτική αλληλεγγύη στις ευπαθείς ομάδες.   
  • Δεν χρηματοδοτεί απαραίτητα έργα και μελέτες ποιότητας ζωής, ούτε βέβαια δράσεις ανάπτυξης και δημοτικής προοπτικής.
  • Χρειάζεται αναμορφώσεις και τροποποιήσεις για ν’ αποκτήσει θετικό πρόσημο η απλή διαχείριση που υπηρετεί.
  • Περιλαμβάνει και δαπάνες σε βάρος των ιδίων πόρων, που ο Δήμαρχος οφείλει να διεκδικήσει για λογαριασμό του Δήμου μέσω ειδικής επιχορήγησης του ΥΠ.ΕΣ, ακολουθώντας την 4025 (ΦΕΚ 123 Β΄/27-01-2020) Υ.Α αλλά και δαπάνες που δεν απαιτείται να καταβληθούν ή δεν χρειάζεται να καταβληθούν.
  • Η διάταξη των πιστώσεων του δείχνει ότι οι κατατμήσεις των μικρών έργων - των προμηθειών - των εργασιών και των μεταφορών, οι απευθείας αναθέσεις τους και οι κατ’ ευφημισμό αυτεπιστασίες τους, θ’ αποτελέσουν, για μία ακόμη χρονιά, κανόνα και η διαγωνιστική διαδικασία παρέκκλιση.
  • Οι επισφαλείς εισπράξεις φανερώνουν ότι ούτε το οικον. έτος 2020 θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν οφειλές να τις ρυθμίσουν και να τις πληρώσουν με ποσοστό απαλλαγής προσαυξήσεων και τόκων.
Επειδή όμως
  • η χρηματοδοτική αδυναμία του οφείλεται κυρίως στην δραματική μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Διοίκηση και στην διαρκούσα νομοθετική και οικονομική ένδεια του Κράτους να στηρίξει τις ανάγκες των Δήμων και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών - ν’ αναδείξει τον δημόσιο & κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α - να ενδυναμώσει τον ρόλο τους στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, να προωθήσει την ισόρροπη ανάπτυξη, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή, να λύσει το οξυμένο πρόβλημα υποστελέχωσης τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δόμησης,
  • ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί ώστε να εξυπηρετούνται βασικές δημοτικές και κοινοτικές ανάγκες των πολιτών,
δηλώνουμε παρόντες!

Θα προσπαθήσουμε με τις προτάσεις μας και τον έλεγχο μας στην διάρκεια του έτους να βελτιωθεί και να γίνει χρησιμότερος στον τόπο μας, στις κοινότητες μας, στους πολίτες μας, στους επισκέπτες μας.

Παρόντες δηλώνουμε και για το Ο.Π.Δ. του Δήμου έτους 2020, διότι με αυτό στην πραγματικότητα συνοψίζονται τα στοιχεία του προϋπολογισμού του έτους αυτού και αποτυπώνεται το πτωχό οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα του.



28/02/2020

Γιάννης Η. Μαρνέρης

(επικεφαλής της παράταξης)
author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.