Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Περιγραφές, κατασκευές και επιμετρήσεις μικρών έργων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
"Φιλόδημοι Πολίτες"


Ταχ. Δ/νση: 223 00 - Λεωνίδιο
Τηλέφωνο: 6979685948 (Ι. Μαρνέρης)
Email: filodimipolites@gmail.com
19/11/2019


Προς
Τον Δήμαρχο
&
την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας
του ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
(μέσω του email: g.mantzana@notiakynouria.gov.gr)


Παρατηρήσεις
του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Μαρνέρη,
επικεφαλής της παράταξης «Φιλόδημοι Πολίτες». 

Θέμα: Περιγραφές, κατασκευές και επιμετρήσεις μικρών έργων.

Από την μέχρι σήμερα συμμετοχή μου στις λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου - της Οικονομικής Επιτροπής και της επιτροπής για την βεβαίωση καλής εκτέλεσης των μικρών έργων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας παρατήρησα τα παρακάτω:
  1. Το περιεχόμενο των περιγραφών για κάποια από τα μικρά έργα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στον τίτλο του μικρού έργου, όπως αυτό περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Συντάκτης της περιγραφής είναι συνήθως ο ίδιος δημοτικός υπάλληλος με τον δημοτικό υπάλληλο που εγκρίνει την περιγραφή.
  3. Για κάποιες περιγραφές το μικρό έργο που κατασκευάζεται δεν είναι αυτό ακριβώς που το περιεχόμενο της περιγραφής αποτυπώνει και η Οικονομική Επιτροπή έχει εγκρίνει.
  4. Κάποια μικρά δημοτικά έργα εκτελούνται πριν την έκδοση των σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων δημοτικών οργάνων και κάποια άλλα πριν την έκδοση αποφάσεων του Δημάρχου (απευθείας ανάθεση), οι οποίες μάλιστα στην συνέχεια ανακαλούνται.
  5. Από το περιεχόμενο των λογαριασμών για κάποια μικρά έργα προκύπτει ότι εκδίδονται επιμετρήσεις χωρίς ο επιβλέπων να επισκεφθεί τον τόπο του έργου.

Ιωάννης Μαρνέρης



author profile image
Abdelghafour

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.